Nieuws

Geen gevaarlijke stoffen vrij bij grote brand in papieropslag Hengelo, vuur onder controle

In de hal van een recyclingbedrijf in Hengelo is vannacht een zeer grote brand uitgebroken. Het gaat om een papierrecyclingbedrijf aan de Parelstraat. Het papier dat in de hal van het bedrijf lag, stond in brand. Dat zorgde voor veel rookontwikkeling. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Het vuur is inmiddels onder controle. De brandweer denkt nog een groot deel van de dag nodig te hebben voor het nablussen.
De brand ontstond na vier uur vanmorgen, rond zes uur kon de brandweer beginnen met afschalen. Er zijn metingen verricht door de brandweer en er zijn daarbij geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Zwarte rook

“Het is niet een gevaarlijke brand geweest", zegt woordvoerder Tanja Guyken van Brandweer Twente. "Natuurlijk komt er altijd rook van een brand af en rook is nooit goed. Gelukkig konden we met de ingezette acties ervoor zorgen dat de rookoverlast naar de omgeving beperkt bleef."
Bij het uitbreken van de brand was er ook zwarte rook te zien. Dat had volgens Guyken vooral te maken met het plastic verpakkingsmateriaal van het papier.

Twentekanaal

De verwachting is dat het vuur nog wel een tijd zal branden en dat dit voor rookoverlast kan zorgen. De brandweer adviseert inwoners van Hengelo om de ramen en deuren te sluiten.
Om genoeg bluswater te hebben, wordt water uit het Twentekanaal gehaald. Hiervoor is de Diamantstraat afgezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.