Nieuws

Advocaat van verdachte antibiotica-zaak uit Hardenberg is woedend

Openbaar Ministerie
Openbaar Ministerie
De advocaat van een Hardenbergse verdachte in een grote antibioticafraudezaak, is woedend over de stap van het Openbaar Ministerie om beslag te leggen op auto's, woningen, bedrijfspanden en bankrekeningen van zijn cliënt. Dat meldt vakblad De Boerderij.
Het OM heeft beslag laten leggen op spullen met een waarde van 650.000 euro. Dat is volgens advocaat Boone op dit moment veel te voorbarig. Hij wil dat de rechter de zaak niet-ontvankelijk verklaart, vooral omdat de officier van justitie die deze strafzaak leidt, betrapt zou zijn op ongeoorloofde beïnvloeding van een getuige die onder ede stond. Dat was ongeveer vijf weken geleden.
De antibiotica fraudezaak begon in 2011 met de vondst van 3.000 kilo illegale antibiotica in Middelstum in Groningen. Volgens justitie is sprake van een netwerk van illegale handel in antibiotica, waar ook bedrijven in het Overijsselse Hardenberg en vleeskuikenhouders bij betrokken waren.
Volgens de advocaat op de website van De Boerderij is in geen sprake van verboden handel in antibiotica, maar puur legale handel in grondstoffen. Boone spreekt verder van het doelbewust kapot maken van de bedrijven van zijn cliënt.
De rechtszaak ging in januari van start in Groningen, maar er is nog geen datum voor ene inhoudelijke behandeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.