nieuws

Grote brand Almelo onder controle, ontstaan bij werkzaamheden op dak

De brandweer heeft na een aantal uren blussen in een antiekhandel in Almelo het sein brand meester gegeven. Het pand is volledig verwoest. Het nablussen zal nog wel enige tijd duren. Een medewerker vertelt RTV Oost dat de brand is ontstaan tijdens werkzaamheden op het dak.
De brand ontstond volgens de medewerker toen de werkzaamheden mis gingen. Oververhit dakleer viel vanuit het dak in de bedrijfshal. Al snel was er sprake van een enorme rookontwikkeling in het pand aan de Ootmarsumsestraat.
De medewerker heeft met een aantal brandblussers geprobeerd om de brand te blussen, maar al snel werd hem duidelijk dat er 'geen houden meer aan' was. Een collega moest hem zelfs helpen om weg te komen bij de brand, omdat de man veel last had van de enorme hoeveelheid rook. Hij is door de EHBO geholpen en is uiteindelijk met de schrik vrijgekomen.
Het bedrijfspand stortte al snel in en moet als verloren worden beschouwd. De antiekwinkel zou al sluiten en er was al een tijd lang een opheffingsuitverkoop. Het pand was ook al verkocht.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.