Nieuws

Het ene ongeluk na het andere op Ypeloweg in Wierden, buurt voert actie

Al bijna 1500 handtekeningen verzamelden ze, de inwoners van de buurtschap Ypelo, tussen Wierden, Enter en Almelo. Na twintig jaar discussiëren willen ze dat de gemeente Wierden nu eindelijk in actie komt. Zo moeten er volgens de bewoners vrij liggende fietspaden komen, de grond daarvoor zou de gemeente al in handen hebben. Tot het zo ver is durven ouders nog amper hun kinderen de weg op te laten gaan om naar school te fietsen.
Op het eerste gezicht lijkt het een idyllisch landweggetje, de Ypeloweg. Maar schijn bedriegt. Na een kwartiertje langs de weg staan valt het direct op: hier wordt veel en vaak te hard gereden. Het is ook aangetoond, legt Martin Noeverman uit het buurtschap uit: "Gemiddeld rijden automobilisten hier 85 kilometer per uur, terwijl er maar 60 is toegestaan."

Actie met buren

60 staat ook op de borden die Noeverman samen met zijn actievoerende buren heeft neergezet langs de weg. Samen met de #ypelo-veilig moet het de bestuurders wijzen op de petitie die in het leven geroepen. Over precies een week worden de handtekeningen aangeboden aan wethouder Johan Coes van de gemeente Wierden. "Het is nu tijd voor actie," aldus Noeverman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.