Nieuws

Omwonenden antiekhandel Almelo kunnen weer naar huis

De omwonenden van de antiekhandel in Almelo die is afgebrand, mogen weer naar huis. Dat meldt de brandweer. Het Theaterhotel, waar de omwonenden waren opgevangen, wordt weer gesloten.
De omwonenden werden al snel geëvacueerd nadat de brandweer bij de brand was aangekomen. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling. Er is niemand gewond geraakt.
In het bedrijfspand was asbest verwerkt. Die is volgens de brandweer alleen in directe omgeving van het afgebrande pand terechtgekomen. De omwonenden zijn daarover geïnformeerd en een gespecialiseerd bedrijf gaat het asbest zo snel mogelijk opruimen. In een deel van Almelo zijn roetresten terechtgekomen toen de rook over de stad trok. De roet- en verbrandingsresten mogen in de container aldus de gemeente.
De brandweer gaf rond 19.30 uur het sein brand meester, maar is nog de hele avond bezig met nablussen. De Ootmarsumsestraat is weer vrijgegeven voor het verkeer. Het gedeelte einde Sluitersveldsingel tot aan Wittem blijft afgesloten in verband met nabluswerkzaamheden. Dit kan nog de hele nacht duren.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.