Nieuws

'Burgemeester wil gezin Enschede helpen na vrijkomen veroordeelde moeder'

Peter den Oudsten
Peter den Oudsten
Burgemeester Den Oudsten van Enschede gaat zijn best doen om te voorkomen dat een vrouw, die in 2010 werd veroordeeld tot een celstraf en tbs nadat ze had geprobeerd haar twee kinderen en zichzelf om het leven te brengen, weer naar Enschede komt. Dat zegt een familielid na het gesprek dat Den Oudsten vanavond heeft gehad met de vader van de twee kinderen.
De moeder is in het kader van resocialisatie weer vrij. De vader is bang dat ze naar Enschede komt om de dochter opnieuw iets aan te doen. De zoon pleegde in 2011 zelfmoord. De vader en een aantal mensen om hem heen willen dat er een stadsverbod komt voor de vrouw, om op die manier de dochter te beschermen.
De familie zegt een positief gevoel over te hebben gehouden aan het gesprek. Ze hebben het gevoel dat Den Oudsten de situatie en de vraag om een stadsverbod begrijpt. Eerst gaat Den Oudsten morgenochtend nog een gesprek voeren met de dochter, die vanavond niet aanwezig was.
De moeder probeerde in maart 2009 de kinderen en zichzelf om het leven te brengen door alcohol en medicijnen in te nemen. De poging mislukte en bijna een jaar later werd de moeder veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf en tbs met voorwaarden.
Op Facebook is eerder een pagina geopend waar mensen hun steun kunnen uitspreken aan de vader en dochter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.