Nieuws

Stormschade op verschillende plekken in Nijverdal na windhoos

De brandweer had vanmiddag in Nijverdal de handen vol aan stormschade op meerdere plekken na plotselinge harde windstoten. In enkele straten in de Kruidenwijk werden dakpannen, schuttingen en trampolines in verschillende tuinen weggeblazen.
Onder meer aan de Eversbergweg, de Baltinksweg, de Pimpernel, Damastbloem en Pinksterbloem was sprake van stormschade door dakpannen op de straten, omgewaaide schuttingen, vernielde ramen en auto's. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt.
Toen de wind eenmaal was gaan liggen, konden bewoners van de straten de balans opmaken en de rommel opruimen. Meer dan twintig huizen liepen schade op.
Stormschade in Nijverdal (Foto: News United/Jan Willem Klein Horstman
)
Stormschade in Nijverdal (Foto: News United/Jan Willem Klein Horstman )
De wind heeft ook aan de Sportlaan schade aangericht bij horeca- en activiteitenzaak De Wilgenweard. Daar werd een zeil van een terras en een overkapping weggeblazen. Veel mensen spreken op straat over een windhoos.
Wind raast over De Wilgenweard
Wind raast over De Wilgenweard © De Wilgenweard

Rennend van het terras af

Eigenaar Marian Freriks van De Wilgenweard wist niet wat haar overkwam. "Ik zat net te bellen en ineens een wind die steeds sterker werd, er zaten tien mensen op het terras toen het zeil werd weggeblazen. Gelukkig raakte niemand gewond." Iedereen rende naar binnen vanwege het natuurgeweld, op twee oudere bezoekers na. Die bleven stoïcijns op het terras zitten. "Toen we ze naar binnen haalden, vroegen ze of ze ons daar niet mee in de problemen zouden brengen", zegt Freriks, "Wat een mooie reactie!"
De chocolademelk op het terras werd een rondje van de zaak. De schade aan het weggeblazen tentzeil bedraagt vermoedelijk enkele duizenden euro's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.