Nieuws

Grote brand in bedrijfspand op industrieterrein Veldkamp in Borne

Op het nieuwe industrieterrein Veldkamp in Borne is een grote brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelpand. Meerdere bedrijven zijn door de brand getroffen. De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten.
De brandweer schaalde al snel op naar grote brand. Er komt veel rook vrij en de vlammen komen uit het dak. De rook trekt ook over de snelweg. Het pand moet zeer waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. Een deel is inmiddels ingestort. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De brandweer verwacht de hele dag nog bezig te zijn met bluswerkzaamheden.
Verkeer op de A1 en de A35 ondervindt hinder van met name de rook. Rijkswaterstaat laat weten dat de wegen vooralsnog niet afgesloten worden. Wel gaan weginspecteurs ter plekke de situatie onderzoeken. Op het industrieterrein staan nog maar een paar bedrijven. Omwonenden moeten ramen en deuren gesloten houden.
Burgemeester Welten van Borne laat in een reactie weten de brand te betreuren. Hij vindt het 'heel sneu' dat jonge en kleine ondernemers met zo'n grote brand worden geconfronteerd. Een medewerker van de gemeente is bij de brand aanwezig om betrokken ondernemers te ondersteunen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.