Nieuws

Drie mannen uit Almelo aangehouden voor gewapende overvallen op tankstations

Politieonderzoek na overval tankstation Aalderinkssingel
Politieonderzoek na overval tankstation Aalderinkssingel © News United/ Patrick Weegink
De politie heeft drie mannen uit Almelo aangehouden voor gewapende overvallen op tankstations in het Gelderse Geesteren en in Almelo. De verdachten zijn 18, 19 en 20 jaar oud.
Twee van hen gingen er op woensdag 26 februari vandoor met het geld uit de kassa van een tankstation aan de Nettelhorsterweg in Geesteren. Ze bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen en waren binnen een minuut weer weg.

Hoogzwangere medewerkster

Drie dagen later, op zaterdag 29 februari 2020, was het raak aan de Aalderinkssingel in Almelo. Een hoogzwangere medewerkster werd toen door één overvaller bedreigd met een vuurwapen. Ook deze overval ging razendsnel en ook hier werd contant geld buitgemaakt. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij beide overvallen en zullen zich daarvoor moeten gaan verantwoorden. Het Openbaar Ministerie gaat daarmee verder.
De aanhoudingen werden mede mogelijk gemaakt door het meedenken van publiek. Voor de overvallen is aandacht geweest in de opsporingsprogramma’s Onder de Loep van RTV Oost en BureauGLD van Omroep Gelderland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.