Hotels zorgen voor honderden nieuwe banen in Enschede

De hotelketens Van der Valk en Steigenberger zijn op zoek naar honderden medewerkers voor hun nieuwe hotels in Enschede. Ze hebben het Werkplein, het vroegere arbeidsbureau, gevraagd de werving en selectie op zich te nemen.

Het gaat om vacatures voor onder meer keukenpersoneel, kamermeisjes, gastheren en gastvrouwen, schoonmaakpersoneel en receptionisten. Het Werkplein is in gesprek met het ROC van Twente en de Cas Spijkers Academie om via een leer-werktraject mensen op te leiden die bij de opening van de hotels meteen kunnen beginnen.

Van der Valk en Steigenberger openen binnen enkele jaren beiden een groot hotel in Enschede. Van der Valk heeft een plek aan de Zuiderval en Steigenberger heeft het oog laten vallen op het Willem Wilminkplein. Ook de Duitse horecaketen Extrablatt en het Ierse Primark hebben zich bij het Werkplein gemeld met veel vacatures voor hun toekomstige Enschedese vestigingen. Zij willen de deuren volgend jaar al openen.

Het Werkplein spreekt van enorme kansen voor de stad en de werkzoekenden, zeker voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Enschede heeft te maken met een werkloosheid van ruim 16%; het landelijk gemiddelde is 8%.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren