Nieuws

Penningmeester Iris Kampen bekent fraude bij school

Penningmeester bekent fraude bij school
Penningmeester bekent fraude bij school
De voormalige penningmeester van de vereniging voor christelijk onderwijs Iris in Kampen heeft bekend de instelling te hebben opgelicht. Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Zwolle. Tijdens de zitting bleek ook dat nog in een proeftijd zat. Hij is eerder voor fraude veroordeeld.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 38-jarige verdachte de onderwijsinstelling tussen 2007 en 2012 in totaal 3,5 miljoen euro afhandig gemaakt. De fraude kwam aan het licht toen het nieuwe bestuur van de instelling de boeken wilde inzien. De strafzaak is aangehouden voor het opstellen van een persoonlijkheidsonderzoek.
De advocaat van de verdachte zei dat de feiten vaststaan. De zaak draait vooral om de vraag waarom zijn cliënt tot deze daden kwam. Hij had geld van een bankrekening van de stichting uitgeleend 'en was zo naïef te denken dat het wel terug zou komen'. Dat de penningmeester eerder veroordeeld is, verraste de advocaat van Iris. Volgens hem heeft de verdachte inmiddels circa 6 ton terugbetaald.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.