Nieuws

Nablussen brand papieropslag Hengelo duurt nog zeker een dag

Nabluswerkzaamheden grote brand papieropslag Hengelo nog zeker tot morgen einde van de dag
Nabluswerkzaamheden grote brand papieropslag Hengelo nog zeker tot morgen einde van de dag © News United / Rick Olde Nordkamp
Het nablussen en doven van de brand in een papierrecyclingbedrijf in Hengelo gaat nog zeker tot morgen eind van de dag duren. Papier dat in de hal van het bedrijf lag, vatte in de nacht van maandag op dinsdag vlam. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij.
Gisteren werd al duidelijk dat er geen gevaarlijke stoffen bij de brand vrij zijn gekomen. De rook werd volgens de brandweer veroorzaakt door het plastic verpakkingsmateriaal van het papier dat in de bedrijfshal aan de Parelstraat lag.

Nablussen

De brandweer liet gisteren al weten dat ze nog de hele dag nodig had voor de nabluswerkzaamheden. Op Twitter meldt ze nu dat die werkzaamheden zijn overgedragen aan het bedrijf, maar dat dit nog zeker tot morgen het einde van de dag gaat duren.
Die werkzaamheden kunnen rook- en stankoverlast met zich meebrengen. "Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd dit te voorkomen. Hiervoor zijn maatregelen getroffen", schrijft de hulpdienst. Welke maatregelen dat zijn, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.