nieuws

Overijssel zoekt pleegouders

Nog steeds is er een schrijnend tekort aan pleeggezinnen. De Overijsselse pleegzorgorganisaties houden daarom morgen Open Huis bij een groot aantal pleegouders in heel Overijssel. Â
De familie Verlaek uit Enschede zet morgen de deuren open. Het gezellige gezin bestaat 6 kinderen tussen de drie en 23 jaar. Drie eigen kinderen, en drie pleegkinderen. De familie wil laten zien dat pleegzorg niet moeilijk is of eng, maar vooral een verrijking voor je eigen leven.
Ook bij andere pleeggezinnen in Overijssel zijn bezoekers morgen welkom. In West-Overijssel kan dat bij Trias jeugdhulp en in Twente bij Jarabee.

"Iedereen kan pleegouder zijn"

Om pleegouder te worden is het niet noodzakelijk zelf een gezin te hebben. Ook alleenstaanden, stellen zonder kinderen en ouderen kunnen een warm nest bieden aan een kind. Om pleegouder te worden hoef je geen speciale opleiding te hebben of een extra groot huis. Wel moet het kind een eigen plekje in huis kunnen hebben. Wie zich aanmeldt krijgt eerst een uitgebreide training waarin van beide kanten wordt bekeken of de persoon wel geschikt is om pleegzorg te bieden.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.