Nieuws

Tachtig medewerkers Ardagh Deventer staken, staking krijgt vervolg

Zo'n tachtig medewerkers van metaalbedrijf Ardagh, de voormalige blikfabriek in Deventer, hebben vandaag het werk neergelegd. Ze haken aan bij de estafettestakingen in de metaalsector.
Eerder werd er al gestaakt bij bijvoorbeeld Scania in Zwolle. Vorige week verzamelden zich zo'n driehonderd werknemers uit de metaalsector in de IJsselhallen in Zwolle om te strijden voor een betere CAO.
Vakbond FNV is tevreden over de opkomst in Deventer, daar legden zo'n tachtig van de in totaal driehonderdvijftig werknemers het werk neer. "Niet slecht voor een eerste staking bij het bedrijf", aldus vakbondsbestuurster Anita Dries.
Er wordt gestaakt, omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao in juni zijn mislukt. De vakbonden willen een loonsverhoging voor de medewerkers en een goede manier van omgaan met de berg aan overwerk waar de werknemers mee te maken krijgen. Via estafette-acties wordt steeds bij een ander metaalbedrijf het werk voor een dag neergelegd. Bijna een half miljoen mensen vallen onder de cao's groot- en kleinmetaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.