Nieuws

'Behulpzame' man steelt bankpas en telefoon van 74-jarige in Colmschate

Wie herkent deze man?
Wie herkent deze man? © Onder de Loep
Weer iemand die ouderen oplicht door zich voor te doen als bankmedewerker. Herken je deze man, die is gefilmd bij een zorgcentrum aan de Bloemendalsweg in Colmschate?
Een 74-jarige bewoner kreeg daar op dinsdag 23 maart een telefoontje van de bank. Er zouden dubieuze transacties klaar staan, zo werd gezegd aan de telefoon. Als hij al zijn gegevens doorgaf, zou het worden opgelost. Ook zou er iemand langskomen om zijn bankpas op te halen.

Bekende truc

Het is de bekende truc waarmee veel ouderen worden opgelicht. Banken vragen nooit om pincodes of andere vertrouwelijke gegevens. Ze sturen ook niemand langs om bankpassen op te halen. Trap hier dus niet in!
Tekst gaat verder onder de video
De man die is gefilmd in het zorgcentrum is ook helemaal niet van de bank. Hij vertrekt uiteindelijk wel met de bankpas van de bewoner, en neemt ook nog zijn Samsung Galaxy A40-telefoon mee. Niet veel later staat hij bij de geldautomaat aan het Karel de Groteplein in Deventer, met de bankpas van de 74-jarige bewoner van het zorgcentrum. Hij haalt daar 1.000 euro van de rekening. Weet je wie dit is? Laat het meteen weten!

Tips?

- Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Deventer een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Anoniem tippen op internet kan via deze link.
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.