Nieuws

Fractieleider PvdA Ommen oneens met landelijke fractie en stapt op

Naamplaatje Gerrit de Jonge
Naamplaatje Gerrit de Jonge
Fractieleider Gerrit de Jonge van de Partij van de Arbeid in Ommen stapt op. De Jonge kan zich niet meer vinden in de keuzes van de landelijke afdeling. Eerder deze week stapte de fractieleider van de Hardenbergse PvdA-fractie om dezelfde reden op.
De Jonge zei vanavond tijdens de raadsvergadering in Ommen dat hij het volstrekt oneens is met de door de landelijke PvdA gemaakte keuzes. "Ik heb geprobeerd om dit te scheiden van onze lokale politiek en mijn werk als raadslid. De afgelopen maanden is dit voor mij steeds moeilijker geworden en ik kan bepaalde landelijk gemaakte keuzes en de gevolgen hiervan ook voor Ommen en de Ommenaren niet meer uitleggen."
Fractievoorzitter van de PvdA in Hardenberg, Andy de Vos, stapte ook al op. Hij is het om dezelfde redenen niet meer eens met de landelijke fractie en besloot per direct te stoppen als raadslid.

Keuzes hebben grote impact voor samenleving

De Jonge noemt een aantal voorbeelden die een grote impact hebben voor veel mensen in de samenleving. De aanschaf van de JSF, het voornemen om te boren naar schaliegas en de gevolgen van de bezuinigingen voor de sociaal zwakkeren in de maatschappij. Volgens De Jonge brengen de gemaakte keuzes de fundamenten van de PvdA om zeep.

Lang geworsteld met keuze

De Jonge heeft maanden geworsteld met de keuze hoe het verder moet. "Helaas rest mij dan ook niet anders met pijn in mijn hart te besluiten dat ik per direct afscheid neem van de PvdA en in het verlengde hiervan van de fractie van de PvdA Ommen."
De Jonge gaat verder als fractie De Jonge tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Hij wil zich blijven inzetten voor de inwoners van Ommen en zich daarbij blijven richten op een open, eerlijke en sociale politiek.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.