Sport

Jorien ter Mors uit Enschede imponeert ook in Seoul

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Jorien ter Mors uit Enschede heeft op de eerste kwalificatiedag van de wereldbeker in Seoul laten zien dat ze tot de beste shorttrackers ter wereld behoort.
Zo plaatste ze zich op twee afstanden voor de kwartfinales. Ter Mors, vorige week in Sjanghai nog goed voor brons op deze afstand, heeft de eis voor het NOC*NSF al binnen op de 1500 meter. De veelzijdige schaatsster overtuigde ook op 500 meter. Zij wist als een van de tijdsnelste de kwartfinales te bereiken.

Seoul

Seoul is één van de vier wereldbekers die dit seizoen op het programma staan. Als de genomineerde Ter Mors bij de eerste acht eindigt, heeft ze voldaan aan de eis van NOC*NSF.

Turijn en Kolomna

In Turijn en Kolomna, de derde en vierde wereldbekerwedstrijd, moet ook nog aan de internationale eis van de ISU worden voldaan. Over die twee wedstrijden wordt een klassement opgemaakt en daarin is een plaats bij de beste 32 genoeg om een startplaats voor Nederland te verdienen. Bondscoach Jeroen Otter mag dan uit de gekwalificeerden kiezen wie hij meeneemt naar de Spelen in Sotsji. Ter Mors lijkt wel zeker van haar plek.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.