Informatief

Marjanne Sint kijkt uit naar de opening van Isala

Koningin Máxima opent donderdag 17 oktober de vernieuwde Isalaklinieken. Voor Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, een spannend moment. Ze kijkt er al maanden naar uit. In En Dan Nog Even Dit vertelt ze wat zoal aan de opening vooraf gaat.
Het nieuwe ziekenhuis aan de Dr. Van Heesweg 2 is een toonaangevend, kleurrijk gebouw met een bijzondere vormgeving en toegerust voor ingewikkelde medische zorg. Het is groot, maar doet kleinschalig aan door de menselijke maat die de architecten hebben gehanteerd. Het ziekenhuis is ontworpen om gerust te stellen; een gebouw waarin mensen zich, ondanks de omvang, op hun gemak kunnen voelen.
Isala verwelkomt Hare Majesteit Koningin Máxima met een bijzondere openingsact in de vorm van een koor, dat bestaat uit vele Isala-medewerkers en wordt ondersteund door het Kameroperahuis te Zwolle. Na de openingshandeling zal het gezelschap in het nieuwe gebouw een rondleiding krijgen, waarbij een bezoek wordt gebracht aan het Amalia kindercentrum en de afdeling Hartbewaking. Tevens zal poppentheater Gnaffel een belangrijke rol spelen in het bekendmaken van ‘De wens voor Isala’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.