Nieuws

Inwoners van Overijssel rijden mee met een gedeputeerde

Dienstauto Overijssel
Dienstauto Overijssel
Inwoners van de provincie Overijssel kunnen binnenkort meerijden met een gedeputeerde. Ze kunnen tijdens die dienstrit de provinciebestuurder alles vragen wat ze willen weten.
Het idee om inwoners te laten meerijden in een dienstauto van een bestuurder, kwam van de Overijsselse Jongerenraad. De Jongerenraad is een groep jongeren tussen de 15 en 22 jaar, die namens jongeren de provincie adviseert. Om de kloof tussen inwoners en bestuurders te verkleinen, kwamen zij met dit initiatief 'Stap in bij de bestuurder'.

Eerste rit achter de rug

Inmiddels is het eerste gesprek op de achterbank van de dienstauto achter de rug. Jongerenraadslid Peter de Jager stapte in bij de Commissaris van de Koning, Ank Bijleveld. Tijdens die rit is onder andere gesproken over de rol van de provincie in de toekomst en over het gebrek aan bekendheid van Bijleveld onder jongeren. Volgens Peter de Jager nam ze uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden.
Via social media wordt de volgende rit aangeboden. Inwoners die in gesprek willen met een gedeputeerde kunnen zich dan aanmelden. Wanneer de rit plaatsvindt is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.