Betaald voetbal

Heracles wil bonuspunten pakken tegen NAC Breda

Heracles Almelo start zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda met hetzelfde elftal dat vorige week RKC versloeg.
Trainer Jan de Jonge ziet geen reden om zijn basisformatie te wijzigen na de 4-1 zege, al klopt een aantal reserves volgens hem nadrukkelijk op de deur: "Sommige invallers komen nadrukkelijk in de buurt van een basisplaats. Dat zorgt alleen maar voor positieve concurrentie. Maar op dit moment wil ik niet te veel wisselen."

Amoah terug
Matthew Amoah keert na zes weken blessureleed terug in de wedstrijdselectie, maar begint dus op de bank. De Jonge kan in Breda nog niet beschikken over Dario Vujicevic, die in Duitsland werkt aan het herstel van zijn voetblessure.
Tegenstander NAC Breda pakte zeven punten in de laatste drie duels en heeft vooral in het eigen Rat Verlegh Stadion een goede indruk gemaakt op De Jonge: "NAC thuis of uit is een groot verschil. In Breda staat het publiek er achter; het 'Avondje NAC' is niet voor niets zo bekend. In Breda wint niet iedereen, dus het zou mooi zijn als wij wat bonuspunten kunnen halen."

Door een barrière
Overigens vindt De Jonge dat er bij Heracles zelf ook nog te veel verschil is tussen de duels in het eigen Polman Stadion en de wedstrijden daarbuiten. "We moeten ook in uitwedstrijden zo veel mogelijk voetballen zoals we hier voetballen. Bij RKC vond ik bijvoorbeeld dat we minder agressief waren dan normaal en te ver achteruit gingen. We moeten dezelfde dingen gaan doen als in thuiswedstrijden. Dat is te trainen, maar we moeten dan wel even door een barrière."
Het duel begint zaterdag om 20.45 uur en wordt geleid door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Aanvankelijk was Pol van Boekel aangesteld als arbiter, maar hij moet vanwege een blessure verstek laten gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.