Betaald voetbal

PEC Zwolle met fitte Benson naar Roda JC

PEC Zwolle kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC weer beschikken over Fred Benson. De spits is op tijd hersteld van zijn hamstringblessure.
Zijn terugkeer komt trainer Ron Jans goed uit, want de andere centrumspits - Guyon Fernandez - is zaterdag nog niet inzetbaar vanwege een hamstringkwetsuur. Daarnaast ontbreken ook Jesper Drost, Diederik Boer en Ronnie Reniers.

Niet nerveus

Waar PEC Zwolle de eerste vier wedstrijden het seizoen allemaal wist te winnen, werd er in de afgelopen vier competitieduels niet één zege geboekt. Toch wordt de ploeg niet nerveus van de mindere serie. Doelman Kevin Begois: "Je ziet dat bepaalde tegenstanders zich wat anders instellen tegen ons. Ik denk dat we één mindere wedstrijd hebben gespeeld, dat was bij Vitesse. Tegen Fortuna Sittard zag je bij momenten al dat het spel bij balbezit al weer was zoals we kunnen en tegen NAC ook. Dat er geen goal uit voortvloeide is een gemis, maar dat NAC hier zo defensief ingesteld kwam spelen, is veelzeggend. We gaan weer proberen het niveau te halen dat we kunnen halen. Als het dan in de afrondende fase wat meer meezit, dan kunnen we een goed resultaat halen bij Roda."

Genieten van elk moment

De Belgische keeper staat tegen zijn voormalige werkgever Roda JC opnieuw onder de lat, al heeft eerste doelman Diederik Boer inmiddels zijn rentree gemaakt op het trainingsveld. Om zijn gekwetste lies te ontzien heeft Boer echter nog geen lange ballen getrapt. Zijn terugkeer onder de lat kan dus nog enkele weken duren. Begois: "Ik heb nu al meer gekeept dan ik had verwacht en gehoopt. Ik geniet gewoon van elk moment alsof het de laatste keer is dat ik voetbal en dat helpt me misschien ook wel. Ik heb heel veel voetbalplezier hier en PEC Zwolle is een hele mooie vereniging. Dat maakt het ook makkelijker."
Het duel begint zaterdag om 19.45 uur en wordt geleid door arbiter Higler.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.