nieuws

Op vijf plaatsen werk aan het spoor bij Deventer

In en rond Deventer wordt dit weekend op vijf verschillende plaatsen aan het spoor gewerkt.  In totaal zijn ruim honderd spoorwerkers daarbij actief.
ProRail combineert in overleg met de vervoerders zoveel mogelijk werkzaamheden aan het spoor in één keer. Dit om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken. Het heeft tot gevolg dat dit weekend geen doorgaande treinen rijden door Deventer. Vanuit Zwolle en Apeldoorn is Deventer wel per trein bereikbaar. Tussen Deventer en Wierden en Deventer en Zutphen rijden geen treinen. De NS heeft bussen ingezet.
De werkzaamheden zijn bij de Rivierenwijk, het NS-station, de Oude Bathmenseweg, de Hendry Dunantlaan en de geplande onderdoorgang bij de afslag Deventer Oost van de A1.
De werkzaamheden liggen op schema. Maandagmorgen om 5 uur kan de eerste trein er weer rijden, zo is de verwachting. ProRail is verrast over de belangstelling voor de werkzaamheden. Zo hebben tientallen mensen gezien hoe in de Rivierenwijk een fietstunnel centimeter voor centimeter onder het spoor werd geschoven. "Zelfs 's nachts waren er nog kijkers", aldus woordvoerder Veneman.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.