Nieuws

Deel bewoners nog zonder huis na brand Couponhal Enschede

Nog steeds mensen zonder huis door brand
Nog steeds mensen zonder huis door brand
Bewoners van zes appartementen van het pand aan de Deurningerstraat in Enschede, mogen hun huis weer in na de brand afgelopen woensdagnacht.
In de nacht van dinsdag op woensdag brak brand uit in een bedrijfshal van de Couponhal Tapijten aan de Deurningerstraat. Door de brand liepen de bedrijfshal en omliggende panden veel schade op. De bewoners van de appartementen op de eerste etage naast de bedrijfshal kunnen niet veilig bij hun huis komen, omdat het dak van de achterliggende bedrijfshal ongeveer 10 centimeter is gaan uitzetten, waardoor de galerij gestut moet worden. De appartementen zelf zijn niet beschadigd, verwacht wordt dat de bewoners in de loop van volgende week weer hun huis binnen kunnen.

Onduidelijkheid over studentenkamers en bedrijfspanden

Verder zijn de studentenkamers in het naastgelegen pand boven Joop's broodje zo beschadigd, dat het onduidelijk is wanneer de studenten weer in hun kamer mogen. Ook de onderliggende bedrijfspanden zijn beschadigd, volgende week wordt meer duidelijkheid verwacht over wanneer de panden weer in gebruik kunnen worden genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.