nieuws

Raadslid Visser stapt uit CDA-fractie in Enschede

Margriet Visser stapt uit CDA-fractie
Margriet Visser stapt uit CDA-fractie
CDA-gemeenteraadslid Visser in Enschede is uit de raadsfractie gestapt. Dat heeft ze vandaag telefonisch laten weten aan fractievoorzitter Van der Veen.
Ze maakt deze raadsperiode af als de eenmansfractie Fractie Margriet Visser. Visser geeft als reden voor haar besluit de onenigheid over de Stadsbank.

Stap ingegeven door Stadsbank

Vorige week kwam het tot een conflict met wethouder Welman van het CDA, als voorzitter van de Stadsbank.
Het CDA had fractiebreed afgesproken niet aan te sturen op een onderzoek naar de mogelijkheid eruit te stappen maar Visser week daarvan af door een onderzoek te vragen naar de reserves, die volgens haar te hoog zijn.
Welman antwoordde met: "Erg jammer dat u weinig vertrouwen in deze wethouder hebt. Ik moet me daarover beraden, u twijfelt aan mijn uitspraken.” Deze houding van Visser zou gevolgen hebben voor haar plek op de kandidatenlijst.
'Raar moment'
Fractievoorzitter Van der Veen van het CDA is verrast door de stap van Visser: "Het is raar als je veel bereikt hebt en tot aan de verkiezingen veel op de rails hebt staan." Visser heeft volgens hem de sociale agenda van het CDA goed voor het voetlicht.

Al vierde raadslid

Visser is deze week al het tweede raadslid dat uit de fractie stapt. Dinsdag maakte VVD-raadslid Van der Vloet bekend per direct uit de VVD. Hij vindt dat hij met de 12e plek te laag op de kandidatenlijst zou komen.
In Ommen en Hardenberg kondigden de fractievoorzitters van de PvdA hun vertrek aan. Hun reden is geen lokale: zij kunnen zich niet meer vinden in de manier waarop de PvdA zich in het kabinet manifesteert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.