Nieuws

Vitens: verdubbeling belasting op leidingwater onacceptabel

Vitens Zwolle
Vitens Zwolle
De verdubbeling van de belasting op leidingwater is onacceptabel. Dat zegt waterbedrijf Vitens in reactie op een suggestie van het kabinet, die de belasting wil verdubbelen.
Door een eventuele verdubbeling wordt de gemiddelde rekening bijna €20 per jaar hoger. In een tijd waarin heel veel mensen de eindjes aan elkaar moeten knopen is een belastingverhoging op drinkwater onverstandig zegt Vitens. "Drinkwater is een eerste levensbehoefte, daar moet je niet aan komen in een tijd dat de laagste inkomens al moeite hebben om de rekening te betalen", aldus het waterbedrijf.

Verhoging niet uit te leggen

Daarnaast staat een belastingverhoging volgens Vitens haaks op de ambitie van het kabinet om de wildgroei aan belastingen juist transparant te maken. Vitens houdt de watertarieven sinds 2006 gelijk en wil dat ook in 2014 en 2015 zo houden. Door een verhoging wordt de rekening toch weer hoger. Volgens Vitens is een verhoging niet uit te leggen aan de klanten en het waterbedrijf roept het kabinet dan ook op om de maatregel niet door te voeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.