Nieuws

FC Twente: zonder investeringsmaatschappij mist club de boot

Joop Munsterman
Joop Munsterman
Een voetbalclub moet in deze tijd wel in zee met een investeringsmaatschappij. Dat zei voorzitter Munsterman van FC Twente in het BNR-programma Sportzaken.
Volgens hem mist een voetbalclub de boot al gauw als die zich niet aansluit bij een investeringsmaatschappij. Het is de eerste keer dat Munsterman zich uitlaat over de mogelijke financiering van nieuwe aankopen. Enkele weken geleden werd duidelijk dat FC Twente praat met investeerder Doyen Sports Group voor financiering van waarschijnlijk vier spelers.

Volgens Munsterman biedt een investeerder uitkomst nu banken niet meer zo scheutig zijn met leningen. 'En we hebben te maken met een overheid die even 1,5 miljoen van de voetbalclubs afpakte. Iedereen maakt het jaar daarna zijn begroting en vervolgens doen ze het nog ene keer. Weet je wel hoeveel geld dat is voor een club als Twente?'
In Nederland heeft PSV al een contract met Doyen Sports. FC Twente heeft enkele weken gelden twee gesprekken met de investeerders gehad, eerst in Eindhoven, later in Enschede. Voor zover bekend is er nog geen contract tussen beiden getekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.