Duitse uitzendbureaus werven personeel bij Werkplein in Enschede

Het Werkplein Twente heeft zestien Duitse uitzendbureaus gevraagd via speeddaten in Enschede personeel te vinden voor hun vacatures. Het is de eerste keer dat het Werkplein dit doet.Â

Maandagmiddag zijn er drie uur lang speeddates tussen medewerkers van de uitzendbureaus en werklozen bij het Werkplein in Enschede. Werkplein Twente heeft 2800 werklozen uitgenodigd, van wie ze denken dat die wel in Duitsland willen werken. Het gaat om allerlei vacatures, maar de hoofdmoot bestaat uit banen in de techniek op allerlei niveaus.

De mensen die op de uitnodiging ingaan hebben een gesprek ven enkele minuten met de in veel gevallen Nederlands sprekende medewerkers van de uitzendbureaus. Het gaat om een eerste kennismaking. Na die paar minuten weten beiden of het een een gelukkige match kan worden. Omdat in Duitsland voor werk andere regels gelden staat het Werkplein de werkzoekenden bij met informatie en begeleiding als dat aan de orde is.

In Twente heerst een hoge werkloosheid. In Enschede gaat het om 16%, het dubbele van het landelijk gemiddelde. Zowel de gemeente Enschede als Werkplein Twente vindt dat werklozen voor een baan ook over de grens moeten kijken, buiten Twente, maar ook buiten Nederland.

In Duitsland gaat het economisch beter en zijn er meer vacatures. Het Werkplein wil daarom de werklozen in de kaartenbakken met het speeddaten wijzen op de mogelijkheid een baan te vinden in het Duitse grensgebied.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren