Nieuws

Sallandse Heuvelrug en Weerribben worden trouwlocatie

Overijssel is vanaf 1 januari twee bijzondere trouwlocaties rijker: de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben. Staatsbosbeheer heeft daarover afspraken gemaakt met een bedrijf dat hiervoor arrangementen gaat verzorgen.
Trouwen in het bos was tot nu toe niet mogelijk omdat Staatsbosbeheer daar geen toestemming voor verleende. Nu heeft Staatsbosbeheer vijf plekken aangewezen in Nederland. Behalve de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal en de Weerribben bij Ossenzijl, zijn nu het Boomkroonpad in Drenthe, het Drents-Friese Wold in Friesland en de Pelen in Limburg aangewezen als trouwlocatie. Daar komen meer bij.
Het idee komt uit Australie en Nieuw-Zeeland, waar al vaker wordt getrouwd in het bos, net als in Midden-Amerika en Frankrijk. Het bedrijf Trouwstart gaat alles regelen voor het bruidspaar. Dat zal tussen de €59 en €125 per persoon kosten. Staatsbosbeheer kreeg de afgelopen jaren veel verzoeken voor activiteiten in het bos en vindt dat ook een huwelijk past bij het concept dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.