Nieuws

Vitens boos over belastingverhoging: "Mensen moeten water niet afsluiten"

Drinkwaterleverancier Vitens is bang dat minima rekeningen voor drinkwater niet gaan betalen als de belastingmaatregel van het kabinet doorgevoerd wordt. Met als gevolg dat er mensen in Nederland afgesloten worden van drinkwater, dat tot de eerste levensbehoeftes behoort.
Sebastiaan Kraaijenveld van Vitens maakt zich zorgen: "Het gaat maar om een paar tientjes, maar voor minima maak je het enorm moeilijk om de rekening betalen."

Geen tariefsverhoging meer sinds 2006

Door de voorgenomen belastingmaatregel gaan de 6 miljoen huishoudens in Overijssel en Gelderland gemiddeld 20 euro per jaar meer betalen voor de waterrekening. Omdat water een eerste levensbehoefte is, doet het bedrijf zelf alle moeite om de tarieven zo laag mogelijk te houden. Sinds 2006 is er geen tariefsverhoging meer geweest.
Dat er nu dus wel een verhoging komt, maar door de keuze van het kabinet, vindt Kraaijenveld zuur: "Het is zonde van ons werk. Aan de ene kant haal je het eraf, aan de andere kant doe je het erbij op." Het drinkwaterbedrijf roept het kabinet met klem op om de belastingverhoging van tafel te vegen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.