nieuws

Daklozen Hengelo willen dagbesteding naar Willemstraat

De daklozen en verslaafden die gebruik maken van dagbesteding AC Bij de Toren in Hengelo snappen niets van de weerstand tegen hun verhuisplannen.
Het is de bedoeling dat ze naar de Willemstraat verhuizen maar dat zien buurtbewoners niet zitten. Het pand in de binnenstad - waar de dagbesteding nu nog zit - wordt gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe stadhuis van Hengelo. De gemeenteraad beslist dinsdagavond of de dagbesteding naar de Willemstraat moet verhuizen of dat er toch naar een andere plek moet worden uitgekeken.

"Wij zijn ook mensen."

Activiteitencentrum Bij de Toren zit al sinds 2004 in de binnenstad. Het wordt vooral gebruikt door daklozen en verslaafden. Ze kunnen er overdag hulp en een kop koffie krijgen. Een vaste gebruiker is Theo. Hij begrijpt niet dat de omwonenden van de Willemstraat protesteren. "Moet je dan de mensen naar een industrieterrein sturen?"
Ook vaste bezoeker Hans snapt er niets van. "Het is voor ons een goede daginvulling waardoor we niet op straat hoeven te lopen." "De buurtbewoners maken van een mug een olifant." "Wij zijn ook mensen." aldus Theo. De dagbesteding wordt verzorgd door Humanitas Onder Dak.
Het is volgens manager Joke Benjamins onterecht dat buurtbewoners zich zorgen maken. "Deze mensen zorgen niet voor overlast en daarbij zijn we een dagbesteding. Er is niemand die hier slaapt."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.