Nieuws

Opening bijzonder watergebied tussen Enschede en Hengelo

Een uniek watergebied om te voorkomen dat het lager gelegen Hengelo overstroomt. Dat is Kristalbad, een gebied van ruim 40 hectare land tussen Enschede en Hengelo dat op de schop is gegaan om het project te realiseren.
Het hoofddoel is dus voorkomen dat Hengelo bij hevige regenval onder water komt te staan. Enschede ligt namelijk op een stuwwal en dus een stuk hoger dan Hengelo. Maar het gebied is ook een waterzuivering, wateropslag en recreatiegebied. De natuur doet het werk, is de gedachte van Kristalbad. Door de waterplanten wordt het water gezuiverd en door stroming worden zelfs zware metalen uit het water gehaald.

Vogels

De enorme hoeveelheden water hebben een grote aantrekkingskracht op vogels. Zo'n 150 verschillende vogels zijn al gespot door Landschap Overijssel. Vandaag, op de dag van de opening, heeft een groep witte zwanen het water van Kristalbad uitgekozen als tussenstop op weg naar het zuiden.

Open dag

Zondag 13 oktober is er een open dag georganiseerd door het Landschap Overijssel en het waterschap Regge en Dinkel. Er kan dan onder begeleiding door het recreatiegebied worden gelopen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.