Nieuws

FIOD onderzoekt niet-gemelde transacties goudhandelaar Deventer

Fraude Geld
Fraude Geld
Een goudhandelaar uit Deventer is onderdeel van een onderzoek van de FIOD omdat hij ongebruikelijke transacties niet gemeld zou hebben. Justitie pakt juist beroepen als goudhandelaren aan omdat zij gebruikt kunnen worden als tussenpersoon bij bijvoorbeeld witwassen.
Vandaag en morgen verhoren de FIOD en politie in totaal vijf verdachten vanwege het niet melden, onjuist melden of te laat melden van ongebruikelijke transacties. Het gaat om een makelaar uit Gouda, een meubelzaak uit Capelle aan de IJssel en drie goudhandelaren uit Rotterdam (2) en Deventer.
In alle gevallen gaat het om verdachte situaties waarbij de verdachten grote contante bedragen niet gemeld hebben. Bij de goudhandelaren zou het in totaal om tientallen ongebruikelijke transacties. Daarnaast worden ze ervan verdacht dat ze de verplichte cliëntenonderzoeken niet hebben uitgevoerd.
Volgens de officier van justitie is het melding doen van ongebruikelijke transacties van groot belang in de strijd tegen het witwassen: "Wanneer poortwachters niet naar behoren melden, raakt het systeem lek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.