Nieuws

Teleurstelling bij personeel SKE na nieuwe ontslagaanvraag

Personeel van de Stichting Kinderopvang Enschede heeft teleurgesteld gereageerd op de nieuwe ontslagaanvraag die door de SKE is ingediend. Een verrassing was het voor de meesten echter niet, het zat er al aan te komen dat een nieuwe ontslagaanvraag zou worden ingediend.
Voor een aantal medewerkers is de aanvraag wel een verrassing, omdat zij niet hadden verwacht op straat te komen staan. Gisteren werd bekend dat SKE voor 74 mensen ontslag aan heeft gevraagd. Het gaat vooral om pedagogisch medewerkers en een kleine groep medewerkers op ondersteunende functies. De vraag naar kinderopvang is sterk afgenomen en de stichting draait verlies, waardeer er volgens SKE geen andere oplossing is. 
Eerder dit jaar diende de SKE al een ontslagaanvraag voor 84 mensen in bij het UWV, maar die keurde de aanvraag toen af. De nieuwe ontslagvergunning moet in februari ingaan, tot die tijd kunnen medewerkers binnen de stichting worden ingezet op plekken waar dat nodig is. Het UWV moet de aanvraag nog wel goedkeuren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.