Nieuws

Provincie Flevoland tegen plannen Noordvleugelprovincie

superprovincie
superprovincie
Bijna alle fracties van de Provinciale Staten van Flevoland hebben het kabinetsplan voor de fusie van Flevoland met Utrecht en Noord-Holland afgekeurd. De fracties vinden dat het plan van minister Plasterk niet goed is onderbouwd.
Alleen de PVV keurde het plan niet af. Provinciale Staten stuurt minister Plasterk nog deze week een brief waarin Flevoland 'nee' zegt tegen de Noordvleugelprovincie.

Liever bij Overijssel

Flevoland wil wel praten over verbetering van het bestuur. Op aandringen van het CDA moet dat over meer gaan dan alleen over de vijf landsdelen die de minister wil.
Eerder gaven de gemeentebesturen van de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Dronten al aan dat ze liever bij Overijssel willen horen dan bij een zogenoemde superprovincie.

'Schijndemocratie'

De Provinciale Staten van Flevoland verworpen het voorstel om in 2015 tegelijk met de Statenverkiezingen een referendum over de superprovincie te houden. Een meerderheid vindt het schijndemocratie om de inwoners te raadplegen over een onderwerp waar de provincie zelf niet over beslist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.