Nieuw rapport chroom-6: "Ik verwacht een heftig najaar met veel procederen"

Een nieuw hoofdstuk vandaag in de zaak rond chroom-6. Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van het werken met chroomhoudende verf door (oud-)medewerkers van Defensie.

De Hengelose letselschadespecialist Yme Drost staat zo'n 250 mensen bij die ziek zijn geworden na met chroom-6 te hebben gewerkt. "Alles overziende denk ik dat het militaire personeel vandaag wel eens ontevreden kan zijn. Ik verwacht een heftig najaar voor Defensie, want ik denk dat er veel geprocedeerd gaat worden."

Teleurgesteld

Van de 250 mensen die hij bijstaat denkt hij dat er toch 75 procent teleurgesteld zal zijn. "Tot nu toe is onder meer onderzocht welke ziektes en aandoeningen je van chroom-6 kunt krijgen. Vandaag verschijnen de resultaten van een onderzoek waarbij is gekeken of er verband is tussen die ziektes en de werknemers die op NAVO-depots hebben gewerkt", legt Drost uit.

"Om eerlijk te zijn heb ik er weinig vertrouwen in. Ik denk dat mensen zich erop moeten voorbereiden dat ze te weinig met chroom-6 in aanraking zijn gekomen en dat het oorzakelijk verband hebben gewerkt met bepaalde ziekte op die lijst voor hen niet geldt. Dat men kortom te kort met chroom-6 heeft gewerkt om er die ziekte van te krijgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
HENGELO CHROOM-6
Deel dit artikel: