Nieuws

Busverbinding 141 tussen Kampen en Zwolle verdwijnt

Buslijn 141 tussen Kampen en Zwolle rijdt niet meer vanaf 8 december. De provincie moet bezuinigen op openbaar vervoer en wil daarom korten op de parallelle verbindingen. Lijn 141 rijdt parallel aan het Kamper treintje.
Met het verdwijnen van deze busverbinding zijn vooral scholieren gedupeerd. In de vroege ochtenduren is de bus richting Zwolle regelmatig overbeladen, 's middags is het vaak erg druk richting Kampen. Scholieren zeggen dat het regelmatig voorkomt dat de bus haltes onderweg passeert zonder te stoppen, omdat er toch niemand meer in kan.
Om de scholieren en andere reizigers toch met de bus van Kampen naar Zwolle te kunnen laten reizen, blijft scholierenlijn 641 gewoon bestaan. Deze rijdt 's ochtends 4 keer van Urk naar Zwolle en 's middags vier keer andersom. Een andere mogelijkheid is het gebruik van de Regiotaxi.
Provincie Overijssel wil het openbaar vervoer efficiënter maken. Dit heeft te maken met de bezuinigingen van het Rijk en met de gestegen kosten van het openbaar vervoer. Buslijn 141 is een van de lijnen die volgens de cijfers van de provincie relatief weinig gebruikt worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.