Sport

Rust is na hectische jaren terug bij Mark Tuitert

tuitert, mark goud
tuitert, mark goud
De rust is weer terug bij Mark Tuitert. Bij de presentatie voor het nieuwe seizoen vertelde Tuitert dat hij na drie hectische jaren zijn leven weer op de rit heeft. De ploeg van Tuiters presenteerde zich vandaag in de Teaets art Gallery in Zaandam
De schaatser uit Holten zorgde in 2010 voor een van de grootste verrassingen bij de Olympische Spelen. Na zijn onverwachte titel op het 'koningsnummer', de 1500 meter, gebeurde er van alles in zijn leven. Na onder meer een breuk met coach Jac Orie, verschillende privé-beslommeringen en een teleurstellend eerste seizoen bij zijn nieuwe werkgever Team Beslist.nl is de rust weer terug. En dat moet de basis vormen voor een wellicht laatste sportieve uitschieter voor de routinier.
Zijn debuutseizoen bij Team Beslist.nl werd niet wat hij er van verwachtte. Komend seizoen denkt Tuitert wel weer met de besten mee te kunnen doen. "In de aanloop naar de Spelen heb je rust en vastigheid nodig. Alles staat nu op de rit. Ik mag aan Sotsji denken, maar dagdromen heeft nog geen zin. Voordat het februari is, volgen eerst andere belangrijke data'', aldus Tuitert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.