Voetbalclub VV Glanerbrug op rand faillissement

Voetbalclub VV Glanerbrug is zo goed als failliet. Dat schrijft TC/Tubantia. De club, die uitkomt in de Zondag Eerste Klasse, heeft volgens de krant een schuld van ongeveer een half miljoen euro bij de Belastingdienst.

Als de Belastingdienst geld gaat innen is het vrijwel zeker afgelopen met de club. De verwachting is dat dat scenario eind dit jaar al waarheid wordt. In dat geval kunnen jeugdspelers en de vrouwen terecht bij Sportlust Glanerbrug, de andere club uit het dorp. Dat heeft Sportlust Glanerbrug gisteren tijdens een vergadering bekend gemaakt. Spelers van Glanerbrug 1 zijn na een faillissement vrij om te vertrekken.

'Kort door de bocht'

In juli verzekerde de voorzitter van VV Glanerbrug dat er geen sprake was van een naderend faillissement. Hij deed de verhalen toen af als 'kort door de bocht'. De club heeft de afgelopen maanden met de Belastingdienst gesprekken gevoerd over hoe een naheffing van €100.000 betaald kon worden. Die naheffing werd gedaan over niet betaalde loonkosten.

VV Glanerbrug baarde de afgelopen jaren opzien door de stevige opmars die de club jaren maakte in het zondagvoetbal. De club werd de laatste jaren vier keer op rij kampioen waardoor de club in rap tempo opklom van de vijfde klasse naar de eerste klasse.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren