Nieuws

Geen steun gemeente Steenwijkerland voor herbouw Kroesewerf

Gemeente Steenwijkerland
Gemeente Steenwijkerland
De gemeente Steenwijkerland verleent definitief geen financiële steun aan de herbouw van de historische botterwerf Kroesewerf in Vollenhove. Een meerderheid van de raad bleef gisteren tegen de subsidie van bijna €200.000. Dat schrijft de Stentor.
De Stichting Kroese Zuiderzeeschepen Vollenhove (KZV) heeft wel de benodigde exploitatiegaranties en er is een Europese subsidie om de herbouw gedeeltelijk te betalen. Voor de rest van het geld werd aangeklopt bij de gemeente Steenwijkerland en even leek het goed te komen. Een aantal partijen leek te stemmen met de steun, maar de coalitiepartijen bleven uiteindelijk achter hun wethouders staan. Die bleven bij hun plan om geen geld uit te geven aan de herbouw van de werf.

Zoeken naar andere geldschieter

De botterwerf zou een belangrijke rol spelen bij het verzamelen en bewaren van kennis over de Zuiderzeescheepsbouw. Het zou een leerplek worden voor scheepstimmerlieden, die zich kunnen bekwamen in het onderhoud, repareren en restaureren van historische schepen. Steun van de gemeente krijgen ze dus niet, maar het plan kan alsnog doorgaan als er een andere geldschieter gevonden wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.