Nieuws

Isala ziekenhuis Zwolle past parkeersituatie aan

Parkeerterrein Isala Zwolle
Parkeerterrein Isala Zwolle
Het parkeerterrein (P1) voor mindervaliden bij de hoofdingang van ziekenhuis Isala in Zwolle is voortaan te gebruiken door alle patiënten en bezoekers. Het ziekenhuis heeft besloten de situatie aan te passen omdat het parkeren nog niet goed verloopt.
P1 was bedoeld voor mindervaliden omdat het dicht bij de nieuwe hoofdingang ligt. De praktijk leert echter dat weinig mensen gebruik maken van het parkeerterrein omdat er geen pendelbus stopt en mensen alsnog een stukje moeten lopen naar de ingang.

Kritiek op parkeersituatie

Sinds de opening was er al kritiek te horen op het parkeren bij het nieuwe ziekenhuis. Sommige patiënten gaven aan te laat te komen op hun afspraak door de parkeersituatie. Isala heeft daarom nu besloten dat iedereen op P1 mag staan. Mindervaliden worden geadviseerd hun auto in P3 te zetten en vanaf daar gebruik te maken van de pendelbusjes.
Het ziekenhuis benadrukt dat het gaat om een tijdelijke situatie. Bij de opening van het nieuwe ziekenhuis is ook begonnen met het voorbereiden van de sloop van het oude Sophia ziekenhuis. Op deze plek moet in de toekomst nog een extra parkeerterrein met ruim 700 parkeerplaatsen komen. Zodra alles af is, wordt ook de loopafstand tussen de parkeerterreinen en het nieuwe ziekenhuis kleiner doordat er dan ook een ingang aan de zijkant van het ziekenhuis komt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.