Nieuws

Waarschijnlijk ook Overijsselse slachtoffers in grote zedenzaak

Rechtspraak 4x3
Rechtspraak 4x3
De politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland onderzoeken een grote landelijke zedenzaak met honderden slachtoffers. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Volgens een verslaggever van de krant zijn er zoveel slachtoffers dat er waarschijnlijk in elke provincie slachtoffers te betreuren zijn, en dus ook in Overijssel.
Een 48-jarige man uit het Brabantse Cuijk heeft via internet ongeveer 300 meisjes verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. Daarvan maakte hij via de webcam beeldopnames. Zeker 11 meisjes ontmoette hij ook in het echt en werden door hem lichamelijk misbruikt. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland woensdag.
De grote landelijke zedenzaak kwam in mei aan het rollen via een meisje uit het noorden van het land dat door de man was misbruikt en bij hem in de auto in Bedum (Groningen) werd aangetroffen.
Bij de verdachte thuis zijn ongeveer 26.000 filmpjes en 144.000 foto's gevonden die hij via de webcam maakte van zijn slachtoffers. Daarop is te zien dat de minderjarige meisjes seksuele handelingen met zichzelf plegen. Ook het fysieke misbruik legde hij vast. Het contact met zijn slachtoffers legde hij via chatboxen, waarbij hij seksueel getinte verzoeken deed.
De slachtoffers zijn tussen de 10 en 17 jaar oud en komen uit het hele land. Tot nu toe zijn 65 meisjes door de politie geïdentificeerd. Drie slachtoffers van lichamelijk misbruik hebben aangifte gedaan wegens grooming (online kinderlokken) en ontucht. De acht anderen zijn door de politie benaderd, maar het is nog niet duidelijk of zij aangifte doen. Het onderzoek is nog in volle gang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.