Solar Team Twente

The RED Engine van de outback richting de finish!

Zonneauto in de outback
Zonneauto in de outback
Vier dagen race in de outback zitten er op. Morgen de laatste paar honderd kilometer en dan gaan we finishen in Adelaide. The RED Engine heeft bijna de 3000 kilometer dwars door Australië afgelegd en vannacht slaapt Solar Team Twente voor het laatst midden in de outback.
Racedag 3 begon op de controlstop in Ti Tree met ruim 1300 kilometer op de teller. De zon schijnt net als de andere dagen volop en The RED Engine rijdt zonder problemen naar Alice Springs. Op de volgende controlstop arriveren we halverwege de middag, dit betekent dat we nog door kunnen rijden en zullen moeten overnachten in de outback! De voorgaande dagen hadden we nog de luxe dat het einde van de race steeds bij een tankstation of dorpje was, hier is helemaal niks.

Overnachten in de outback

Om 17:00 uur stoppen we langs de kant van de weg en zetten we de tenten op. De zonneauto wordt nog een keer helemaal nagekeken en klaargemaakt voor de volgende racedag. Langs de Stuart Highway kamperen is iets waar iedereen naar heeft uitgekeken, wat een ervaring! Helemaal niks te vinden hier, op een paar duizend vliegen na.
Woensdagochtend begint de dag weer vroeg. Het belooft een dag te worden met zon, veel wind en later op de dag bewolking. Dit hadden we met dank aan onze luchtmacht meteoroloog aan het begin van de week al voorspeld, dus we zijn hier goed op voorbereid. Door de harde wind hebben we een keer stil moeten staan omdat de wielkappen tegen de wielen geblazen werden. Het serviceteam kon dit gelukkig binnen enkele minuten repareren zodat we snel weer op weg konden.

Finish in zicht!

Inmiddels zijn we bij onze laatste stop voor Port Augusta, onze laatste nacht in de outback. Voor morgen wordt er weer veel wind en slecht weer voorspeld, alles behalve een solar challenge dus. We hebben nog genoeg energie om morgen flink door te kunnen rijden en nummer 4 Stanford op afstand te kunnen houden. Op naar de finish!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.