Informatief

Mooi Mens verkiezing

Els Booijnk van het Deventer Ziekenhuis en Rosanne Laarman van het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg zijn genomineerd voor de titel Mooi Mens 2013. Samen met elf andere genomineerden zijn ze uitgekozen vanwege het 'mooie' werk dat ze hebben geleverd in de zorg. De twee Overijsselse genomineerden zijn gekozen uit 479 aanmeldingen. Op 6 november worden zowel een publieksprijs als een vakjuryprijs uitgereikt.
Els Booijink maakt kans op de titel dankzij haar initiatief om een poli voor alcoholverslaving op te richten bij de afdeling Maag, Darm en Leverziekten in het Deventer Ziekenhuis. Veel verslaafden vinden het moeilijk om hulp te zoeken. Door de speciale poli komt een groep patiënten in beeld die anders niet of veel later in beeld zouden zijn gekomen. De poli draait vanaf augustus.
Rosanne Laarman onderzocht tijdens haar verpleegkundeopleiding of het mogelijk is om sommige behandelingen bij kankerpatiënten thuis uit te voeren. Dat voorkomt vele vermoeiende bezoekjes aan een ziekenhuis. Sinds april behandelt het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg kankerpatiënten deels thuis. Er wordt onderzocht of het aantal thuisbehandelingen kan worden uitgebreid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.