nieuws

Zeer grote brand stomerij Moderna Gramsbergen, omwonenden uit huis

Bij stomerij Moderna aan de Coevorderweg in Gramsbergen woedt een zeer grote brand. De brand brak rond kwart over twee uit. Bewoners van twintig woningen zijn uit voorzorg geëvacueerd.
De mensen die hun huis uit moesten worden door de gemeente opgevangen bij brouwerij Mommetiere. Er zijn geen gewonden gevallen. Het vuur is vanaf een grote afstand te zien. Volgens een ooggetuige zijn er verschilende explosies te horen geweest. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP1 en is de brand met zes blusploegen aan het bestrijden.
Het kantoorpand lijkt in eerste instantie niet ernstig te zijn beschadigd door de brand, maar het gedeelte waar de stomerijactiviteiten plaatsvinden is volledig verwoest. De brandweer probeert naastgelegen gebouwen te redden. Er zijn geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Het blussen gaat volgens de politie nog uren duren.

Familiebedrijf

Moderna is een familiebedrijf dat in 1965 werd opgericht door de familie Olsman uit Hardenberg. Verspreid door het land zijn er zo'n vierhonderd inleverdepots. Bij het bedrijf in Gramsbergen werken meer dan 100 mensen. In 2010 werd het bedrijf nog flink uitgebreid, daarmee was een investering gemoeid van een paar miljoen euro.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.