nieuws

Zeer grote brand stomerij Moderna Gramsbergen onder controle

De grote brand bij stomerij Moderna in Gramsbergen is onder controle. Rond kwart voor zes werd het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht nog een aantal uren aan het nablussen te zijn.
Er zijn zo'n 100 brandweerlieden ingezet uit IJsselland en Drenthe om de brand te bestrijden. Zo'n vijftig bewoners van twintig woningen die bij de stomerij staan zijn geëvacueerd. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.
Het pand moet als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft vooral ingezet op het behouden van de omliggende panden en dat is gelukt. Het gebied rond de brand blijft voorlopig afgesloten vanwege de nabluswerkzaamheden. De panden in dat gebied zijn voorlopig dus niet te bereiken.
Het scheepvaartverkeer in het kanaal Almelo-De Haandrik mag momenteel alleen langzaam langs de plek van de brand varen, maar het kanaal is niet gestremd. Het treinverkeer heeft geen overlast door de brand. De brandweer heeft metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen, maar er zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.