nieuws

Burgemeester: Hulp Hardenberg aan door brand getroffen Moderna

Burgemeester Snijders is vanochtend vroeg bij de grote brand in stomerij Moderna in Gramsbergen aanwezig geweest en spreekt over een 'triest gezicht'. Het bedrijf ging in vlammen op.
"Moderna is een mooi bedrijf met veel werkgelegenheid", aldus Snijders. "De impact op Gramsbergen is groot. Dat pand was helaas niet te redden, maar gelukkig zijn de omliggende panden behouden. Ook zijn er gelukkig geen personen gewond geraakt. Ik heb de omwonenden vannacht gesproken. Ze waren erg aangedaan".

Gemeente denkt mee met Moderna

De gemeente heeft Moderna werkplekken aangeboden op onder meer de nieuwe gemeentewerf, waar de stomerij de werkzaamheden weer op kan pakken. Ook wordt gezocht naar opslagruimte voor de stomerij.
Bij de brand is het kantoorpand van Moderna beschadigd geraakt en het gebouw waar de stomerijactiviteiten plaatsvinden is volledig verwoest.

Milieudienst ruimt roetdeeltjes op

Boeren in de omgeving van de brand mogen voorlopig niet oogsten, in verband met de neergekomen roetdeeltjes. Die zijn in de wijde omgeving van de brand terechtgekomen. De Milieudienst brengt dit in kaart en gaat het ook opruimen, aldus burgemeester Snijders van Hardenberg. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend.
Behalve de roetdeeltjes zijn ook verkoolde brokstukken in de omgeving neergekomen. Die kwamen tot op een paar kilometer van de brand terecht, zoals op de Holthemereschweg.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.