Nieuws

Werkvoorziening Staphorst en streekproductenfirma bundelen krachten

Streekproducten Staphorst
Streekproducten Staphorst
Staphorst is met ingang van deze week een nieuwe winkel rijker: Streekproducten Staphorst. Het bedrijf is een samenwerking van Renne Streekproducten uit Nagele en de christelijke werkvoorziening Pro Faktoor uit Staphorst. In een groot pand aan de Gemeenteweg gaan de verkoop van streekproducten én de werkbegeleiding van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt hand in hand.
Jan van Dijk van Pro Faktoor en Irma en Frans Renne van Streekproducten uit Nagele kwamen met elkaar in contact doordat het Staphorster bedrijf al enige tijd met een zogeheten groentetram door Staphorst rijdt. Cliënten verkopen vers fruit en verse groente langs de deuren en dat is een groot succes. Beide bedrijven bundelen nu de krachten: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een veilige omgeving laten werken én streekproducten, tegenwoordig zeer in de mode, aanbieden.

Producten proberen

Het pand waar eerst een schoenenzaak in gevestigd was, werd de afgelopen maanden omgetoverd tot een grote winkel voor typische streekproducten met voorin een proeverij. Hier kunnen klanten diverse producten die Staphorst Streekproducten verkoopt, proberen. Het gaat dan om soepen, brood, maar ook bijvoorbeeld om taarten die cliënten van Pro Faktoor met ingrediënten uit de streek bakken. Klanten kunnen deze proeven en vervolgens eventueel bestellen.

'Nu vooral uit Noordoostpolder, straks ook Staphorst'

Vooralsnog staat de winkel vooral vol met streekproducten uit de Noordoostpolder en omgeving. Nagele ligt middenin de polder. ‘Dat moet langzamerhand veranderen. Wij willen vooral producten uit Staphorst en omgeving aanbieden. We bouwen nu een netwerk op. We hopen met producenten van streekproducten in contact te komen, zodat wij een afnemer kunnen worden’, zegt Rob Renne van Renne Streekproducten.
Pro Faktoor is een christelijke organisatie. Gods Woord vormt het richtsnoer voor zowel de begeleiding als de gemeenschappelijke omgang binnen de werkvoorziening.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.