nieuws

Bezwaren tegen bouw hypermarkt in Steenwijk afgewezen

Hypermarkt Steenwijk
Hypermarkt Steenwijk
Steenwijkerland heeft alle bezwaren tegen de bouw van een hypermarkt op bedrijventerrein Eeserwold afgewezen. Er waren 49 bezwaren ingediend.
Het gaat om bezwaren van handelsverenigingen en individuele ondernemers en inwoners. Ze zien weinig heil in de komst van het grote winkelcentrum aan de afslag van de A32.
De gemeente heeft geen probleem met de komst van de hypermarkt van zo'n 30.000 vierkante meter. Wethouder Van der Terp zie eerder blij te zijn met de hypermarkt omdat het waarschijnlijk 250 banen oplevert en er in Steenwijk behoefte aan een zogenoemde slecht-weer-winkelmogelijkheid zou zijn.
Steenwijkerland vindt nog steeds dat het grootste deel van de hypermarkt uit een supermarkt moet bestaan. Daar had de initiatiefnemer voor de hypermarkt Focus-U-Park bezwaar tegen aangetekend. De commissie bezwaar en beroep van de gemeente had geadviseerd de voorwaarde te schrappen, maar dat wil Steenwijkerland niet omdat een hypermarkt per definitie voornamelijk uit een supermarkt zou bestaan.
Het is onduidelijk of met dit besluit van burgemeester en wethouders een einde komt aan de weerstand tegen de hypermarkt. Eerder al kondigden de binnenstadondernemers aan de gang naar de rechter niet uit te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.