nieuws

Politie houdt Donkere Dagen Offensief in Twente

De parketpolitie heeft vandaag in Enschede 1500 euro aan achterstallige boetes geïnd. Dat gebeurde bij huisbezoeken aan tien adressen in Enschede.
In Twente is dit jaar al voor zo'n twee miljoen euro aan openstaande boetes geïnd. Leden van de parketpolitie zijn dagelijks onderweg om niet-betaalde boetes alsnog op te halen.
Deze week is de parketpolitie gestart met het Donkere Dagen Offensief. Dat is erop gericht mensen op te halen die bij de politie bekend staan als bijvoorbeeld overvallers of straatrovers. De politie wil deze mensen op deze manier laten weten dat ze onder de aandacht staan.
Ook onbetaalde boetes worden aan huis opgehaald. De overtreders hebben al diverse meldingen gehad dat ze moeten betalen. De parketpolitie bekijkt per geval wat de vervolgstappen zijn. Soms moeten mensen mee om een vervangende gevangenisstraf uit te zitten, soms worden afspraken gemaakt voor een volgend bezoek. Ook kan het gebeuren dat een auto of scooter wordt meegenomen om terug gegeven te worden als de boete betaald is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.