Gaycafé verstandelijk beperkten voorziet in grote behoefte

Als je homo of lesbisch bent is het vaak moeilijk om uit de kast te komen. Als je een verstandelijke beperking hebt is dat nog lastiger. Daarom zijn er sinds kort gaycafé's, speciaal voor mensen met een beperking.

Vrijdag is het de nationale Coming-Out dag, om te laten zien dat acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Toch durven nog steeds veel mensen niet uit de kast te komen. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het nog ingewikkelder om met seksualiteit om te gaan, en uit te komen voor hun gevoelens. In Enschede en Zwolle zijn daarom sinds kort gaycafés, speciaal voor mensen met een beperking.

Steeds meer bezoekers
De café's voorzien in een grote behoefte. Na een aarzelende start stijgen de bezoekersaantallen constant. Voor mensen met een beperking zijn deze café's laagdrempeliger en veiliger dan reguliere gaycafé's of discotheken. In Zwolle houdt het COC elke maand café Oké, speciaal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In Enschede organiseert MEE Twente samen met café Stonewall op woensdagavonden het Mercury café, voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren